Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Spara till barn

Precis som ditt lilla barn kan sparandet växa med tiden. Om du väljer att spara i fonder ger du barnets pengar möjlighet att växa. Kanske till ett körkort, en jorden runt resa eller bidrag till första bostaden. Oavsett hur mycket du har möjlighet att spara varje månad, så är det bästa sparandet det som blir av.

Barn utomhus

Börja månadsspara till ditt barn

Börja månadsspara

När du är kund hos oss är det enkelt att börja månadsspara till ditt barn. Logga in och kom igång.

Spara i ditt eller barnets namn?

Du kan antingen spara i ditt eget namn eller i barnets namn. Läs om för- och nackdelarna med alternativen.

Familj

Spara smart till barn – 3 tips

 • Barnspara varje månad

  När du månadssparar blir sparandet verkligen av. Det behöver inte vara några stora summor. Även ett par hundralappar varje månad kan göra stor skillnad över tid.

 • Spara till barn i fonder

  Med tanke på den långa sparhorisonten – barn ska bli vuxen – kan det vara bra att spara i fonder och ge pengarna möjlighet att växa. Jämför med ett sparkonto där pengarna i princip inte växer alls.

 • Kom igång själv eller få rådgivning

  Har du koll på fonder och vill komma igång själv? Spara i fonder. Vill du ha hjälp med hur du ska lägga upp ditt barnspar? Boka ett rådgivningsmöte med oss.

Vår privatekonom Arturo Arques pratar sparande till barn.

Ulrika Brogren

Ulrika besvarar vanliga frågor om sparande till barn

 • Hur mycker ska jag barnspara?

  Med några hundralappar i månaden kommer du långt. Även ett litet sparande är bättre än inget. Sparar du till exempel i fonder kommer ju pengarna att ha många år på sig att växa.

 • Hur sparar jag bäst till mina barn?

  Pengar som sparas på lång sikt kan du placera i fonder eftersom det skapar förutsättningar för pengarna att växa. Det här är pengar som ska plockas ut om många år. Du behöver inte placera allt i aktiefonder med hög risk, utan kan till exempel välja en blandfond som har en del räntebärande papper och en del aktier.

Riskinformation: Investeringar innebär en risk. Fonder kan öka och minska kraftigt i värde. Faktablad och informationsbroschyr finns i Fondlistan.

Så mycket pengar kan det bli

Belopp per månad
kr
Tid
år
Startbelopp
kr
Avkastning per år
Den genomsnittliga årsavkastningen för Stockholmsbörsen var 8,46% mellan åren 1999 och 2018.
%
- kr
Börja månadsspara

Vi pratar gärna barnsparande med dig

Boka tid med någon av våra privatrådgivare. Vi finns här för att svara på dina frågor gällande din eller dina barns ekonomi. Tänk på att ett litet sparande idag kan förverkliga stora drömmar imorgon.

Sara och Helen

Frågor och svar om barnsparande

Prata pengar med barn

Vill du ge ditt barn en schysst start in i vuxenlivet? Om du tidigt i livet låter ditt barn eller tonåring hantera pengar får de bättre förutsättningar att få bra ekonomi som vuxen.

Barn och tonåringar
Vår privatekonom Arturo pratar sparande till barn