Hoppa till huvudinnehåll

En hållbar bank

Vi driver regionens utveckling – det är Sparbanken Ekens vision.
En av de viktigaste faktorerna för att kunna fortsätta möjliggöra för människor att förverkliga sina drömmar och idéer är hållbar utveckling.

Sparsamhet är en viktig del för att tillväxt ska kunna ske hållbart, både i ett stort perspektiv gällande jordens resurser, men också i ett mindre perspektiv i form av en sund och hållbar ekonomi för privatpersoner.

Vårt samhällsengagemang är en annan viktig faktor för hållbar utveckling. Här har vi som sparbank en lång tradition – som växer starkare år för år.

Ekologisk hållbarhet

Genom att vi löpande arbetar för att begränsa vår miljö- och klimatpåverkan. Samt att banken bidrar till möjlighet för våra kunder att göra hållbara placeringar och investeringar som bidrar till en begränsning av miljö- och klimatpåverkan.

Ekonomisk hållbarhet

Genom att bland annat skapa förutsättningar för, och stödja, ett gott företagsklimat samt hjälpa såväl våra privat- som företagskunder till en sund och hållbar ekonomi.
 

Social hållbarhet

Genom att vara en god arbetsgivare för våra anställda, förvalta och vidareutveckla goda relationer med våra samarbetspartners inklusive kunder och leverantörer. Samt stödja projekt för utveckling av samhällsengagemang.

Hållbart sparande

Genom att välja ett hållbart sparande kan du göra skillnad. Vi erbjuder flera olika sätt att spara hållbart.