Hoppa till textinnehållet

Resa i coronatider? Det här gäller

Two women and a man carrying a weekend bag in the city.

Coronaviruset förändrar hela tiden vad som gäller, inte minst när det kommer till resor. Har du en planerad resa som du behöver av- eller omboka? Då bör du tänka på det här.

WHO förklarade den 11 mars 2020 utbrottet av covid-19 som en pandemi och många länder har stängt sina gränser. Här har vi samlat information om vad som gäller vid avbeställning och om du blir sjuk på resmålet:

  • Är det möjligt att boka om eller avboka resan? Många reseföretag har förlängt öppet köp eller erbjuder ombokning. Viktigt att du kollar upp villkor, till exempel hur nära inpå avresan du kan avboka och om det kostar något?
  • Se över ditt avbeställningsskydd. Bankkort samt betal- och kreditkort från Sparbanken Eken har en kompletterande försäkring när du betalar din resa med kort. Här har vi listat villkor för avbeställningsskydd i de vanligaste korten.
  • Bankkort Mastercard: Om din resa måste avbokas på grund av att du, närstående person eller medresenär har blivit akut sjuk, drabbats av ett olycksfall eller dödsfall kan dina avbokningskostnader ersättas av försäkringen. Högsta ersättningsbelopp 15 000 SEK/person och 45 000 SEK/familj. Läs fullständiga villkor för Bankkort Mastercard.
  • Betal- och kreditkort Mastercard: Om din resa måste avbokas på grund av att du, närstående person eller medresenär har blivit akut sjuk, drabbats av ett olycksfall eller dödsfall kan dina avbokningskostnader ersättas av försäkringen.  Läs fullständiga villkor för Betal- och kreditkort Mastercard.
  • Avbeställningsskydd via reseföretag. Många reseföretag erbjuder avbeställningsskydd, kolla med det bolag du tänker åka med vad som gäller.

Reseskydd i företagskort

  •  Bankkort Business: Om din resa måste avbokas på grund av att du, närstående person eller medresenär har blivit akut sjuk, drabbats av ett olycksfall eller dödsfall kan dina avbokningskostnader ersättas av försäkringen. Högsta ersättningsbelopp är 15 000 SEK/person och 45 000 SEK/familj. Läs fullständiga villkor för Bankkort Business

  • Visa Business Card: Om din resa måste avbokas på grund av att du, närstående person eller medresenär har blivit akut sjuk, drabbats av ett olycksfall eller dödsfall kan dina avbokningskostnader ersättas av försäkringen. Högsta ersättningsbelopp är 30 000 kr per person dock högst 90 000 kr för hela familjen. Läs fullständiga villkor för Visa Business Card 

    Till ditt Visa Business Card kan du även ansluta en tjänstereseförsäkring och du behöver inte betala resan med ditt Visa Business Card för att tjänstereseförsäkringen ska gälla. Försäkringen ersätter bland annat nödvändiga och skäliga kostnader om den försäkrade blir sjuk. Till exempel sjukvård och merkostnader för hemtransport. Läs fullständiga villkor för tjänstereseförsäkringen

Kom ihåg!