Hoppa till huvudinnehåll

Samhällsengagemang

För oss är det självklart att engagera oss i närsamhället. Under åren har vårt samhällsengagemang lett till lekplatser, fiber, padelbanor, integrationsprojekt, Åsnens Nationalpark och mycket, mycket mer i vår region. 

 

Sedan Sparbanken Eken grundades 2008 har vi delat ut 38 miljoner i form av sponsring och stiftelsebidrag. Och vi fortsätter att ge tillbaka till vår region. Har du en idé som gör det bättre att leva här? Ansök om stiftelsebidrag eller sponsring hos oss. 

Stiftelsebidrag

Sparbanksrörelsens värderingar handlar om att möjliggöra och bidra till att människor kan leva, verka och utvecklas i området där banken är verksam. Det finns inga begränsningar för vem eller vilka som får söka, både privatpersoner, företag och organisationer är välkomna med sin ansökan. 

 

Frågor och svar

Vi tycker om att ge tillbaka

Kulturpris till Mikael och Carola Grundiz, Björstorps kvarn i Bräkne-Hoby

Genom att bevara kvarnen och dammiljön i dess ursprungliga skick har kulturmiljön i Björstorp bevarats till kommande generationer. Vår stiftelse i Åryd har därför beslutat att dem ska få deras stipendium för kulturell och kulturfrämjande insats 2022.

Pris för entreprenörskap

Yngve Hansson från Nättraby kunskapscentrum fick Sparbanken Ekens stipendium för det fina arbete han gör med entreprenörskap i grundskolan. Med detta stipendium uppmärksammar vi varje år skolpersonal som får unga att tro på sig själva och våga vara företagsamma.