Hoppa till textinnehållet

Samhällsengagemang

Sparbanken Eken är ingen vanlig bank. Vi är en fristående sparbank som vill driva regionens utveckling. Pengarna du sparar lånar någon annan i vårt område och bankens vinst stannar och gör nytta på hemmaplan. Dina sparpengar och bankens vinster gör på så sätt regionen levande. Här får du en inblick i vad vårt samhällsengagemang innebär och kan ansöka om sponsring och bidrag. 

Vi tycker om att ge tillbaka

Sparande + föreningsliv

Sparande och föreningsliv är två saker som ligger oss på Sparbanken Eken varmt om hjärtat. Under april gav vi därför våra kunder ett erbjudande som kombinerade båda delar. När de höjde sitt månadssparande fick de välja en lokal förening som vi skulle ge ett bidrag på 200 kr till. Totalt 90 olika föreningar i Kalmar, Kronoberg och Blekinge fick dela på ett extra föreningsstöd på 31 000 kr. 

Flicka-sittande-på-fotboll

Slår för samhället

Under 2020 startade vi initiativet Ekenhjärtat med syfte att stötta samhället när det behövdes som mest. I Ekenhjärtat kunde man ansöka om föreningsstöd och om bidrag till goda idéer som kunde göra en positiv skillnad för andra i coronakrisen. 

 

  • 1,3 miljoner kronor delades ut.
  • 105 föreningar fick stöd.
  • 13 goda idéer beviljades.
Senior couple looking in a book together