Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Entreprenörssonen bakom M Lindberg Ägg

Mikael och Marcus

På gården i Musteryd värper 116 000 höns cirka 110 000 ägg om dagen. Gården som från början var utrustad för mjölkproduktion gjordes om till äggproduktion när entreprenörssonen Marcus började intressera sig för affärerna. Idag är det Marcus som driver verksamheten och han ser ljust på framtiden och vill fortsätta utvecklas och driva ett hållbart och lönsamt företag.

1975 flyttar Mikael Lindberg från Alvesta till den vackert belägna gården i Musteryd tillsammans med hustrun Britta. Några år senare fanns det både fjäderfän och ett växande antal mjölkkor på gården. 1991 föds parets första barn, en son som fick namnet Marcus och därefter kom ytterligare två syskon innan familjen var komplett. 

Sonen Marcus visade tidigt ett stort intresse för gården och att driva företag. Pappa Mikael berättar att första banksamtalet ringde han redan som 12 åring och sökte finansiering för en investering till gården. Ett tydligt bevis på att entreprenörsandan och viljan att göra affärer tidigt fanns hos Marcus.

Men efter en långdragen process och krångel med en mjölkrobot beslutar familjen 2009 att lämna mjölkproduktionen. Kanske var Marcus starka engagemang för att utveckla affärerna också en bidragande orsak. - Marcus har aldrig riktigt trott på mjölkproduktionen här på gården berättar Mikael, vilket Marcus kommenterar snabbt: - Nej, vi har inga bra förutsättningar för mjölkproduktion till exempel gällande betesmarker här omkring.

I stället byggdes nya hönshus och verksamheten gällande äggproduktion utvecklades i snabb takt. Marcus som hade börjat på naturbruksgymnasiet i Värnamo spenderade, till skolans stora förtret, mycket hellre sin tid med att jobba på gården. - Jag ville hellre jobba och driva företag berättar Marcus.

Mikael och Marcus Lindberg
M Lindbergs Ägg AB ligger i Musteryd utanför Moheda i Kronobergs län.

Idag har Mikael lämnat över ansvaret för verksamheten till Marcus, vilket han också tidigt signalerade var hans mål. - Jag ville vara med och driva och utveckla verksamheten på riktigt, som ägare säger Marcus.  

Idag går det 116 000 höns på gården som värper omkring 110 000 ägg om dagen. - Det går åt en hel del foder, närmare bestämt 86 ton i veckan vilket motsvarar ca 2 fulla lastbilar med släp berättar Marcus. Tillvaron i hönshusen följs noggrant både av personal och med hjälp av högteknologiska verktyg. - Vid minsta avvikelse får vi notis och göra en snabb åtgärd om det behövs.

Idag har Marcus själv tre barn och bor i ett hus på gården tillsammans med hans sambo. Både privat och på jobbet är det ett högt tempo. Men att slå av på takten finns inte i Marcus vokabulär. – Nej, antingen utvecklar man eller avvecklar man en verksamhet och det senare är inget alternativ för oss.  Vi vill fortsätta att utvecklas och driva ett hållbart och lönsamt företag. 

Möt fler av våra drivna företagskunder

För oss är det viktigt att människor och företag i vår region utvecklas. Därför satsar vi på hög bemanning och hög service på din hemmaplan. Vi gillar att besöka våra kunder och se drivet som finns bakom varje företagare.