Allt började egentligen 1987 när jag var 23 år - då övertalade jag farsan att vi båda skulle säga upp oss och starta eget. Jag jobbade i en järnhandel i Växjö och älskade redan då att träffa kunder och göra affärer. Farsan jobbade på en mekanisk verkstad i Lessebo och var en duktig konstruktör och hade även varit vd. När lokalerna i Dång blev lediga fick vi hyra dem billigt.

Att fota vagnarna för att visa upp produkterna visade sig vara ett lyckat koncept för oss. Farsan ritade och jag var på golvet och sålde från trucken. Så småningom köpte vi en järnaffär i Emmaboda, landade in kund i Stockholm som på den tiden var störst i Sverige, och på den vägen var det.

Familjen i bolaget
Jag tror barnen tidigt fattade att Kongamek var en del av deras liv. När de var små kände jag och min fru Nettan, som också jobbat på Kongamek sen starten, att det till och med kunde inkräkta lite väl mycket på deras liv – söndagsmiddagarna blev till hälften personalmöten. Men att de idag har viljan och engagemanget att driva det vidare, och redan gör det så bra, känns fantastiskt.

Det känns kul att finnas med på deras resa men att jag också kan fokusera på andra bitar som jag tycker är roligt. Att vara delägare i Klas Lindbergs restaurang Portal på St. Eriksplan i Stockholm kan ju tyckas långt ifrån vagnar men det finns många fler samarbetsytor än man tror. Jag tycker det är jätteroligt att hitta mötesplatser och samverkansvägar för alla bolag jag är engagerad i och det är något jag kommer att fortsätta med.