Första minnet av Kongamek var att pappa alltid kom hem blå som en smurf av våtlacket, när vi var små. För min del så har jag alltid haft en väldigt stark koppling till bolaget men pappa var tidigt tydlig med att det inte skulle bli någon räkmacka för mig och Jonathan – snarare tvärtom. Jag sommarjobbade på Kongamek och gjorde flera olika saker; montering, packning med mera. Men efter gymnasiet jobbade jag i klädbutik, som säljare på Eniro och pluggade hälsa/friskvård. För mig började resan med entreprenörskap på egen hand med Design Of.

Utmanaren Design Of
Jag har alltid haft en känsla för design och i stålet hittade jag de raka formerna och en minimalistisk design som jag saknade i möbelindustrin. Under min föräldraledighet började jag skissa på det som skulle bli första kollektionen och idag säljer Design Of möbler på både en nationell och internationell marknad.

Men Design Of har inte bara handlat om design utan idag kan jag verkligen se att jag använder mig utav det jag lärt mig från min resa i Design Of och implementerar i Kongamek. Design Of är uppstickaren som utmanar Kongamek på flera olika sätt, även om Design Of är ett mycket mindre bolag. Det kan vara inom hållbarhet där Design Of tänker mycket på paketering – som vi sedan anammar för Kongamek. Kongamek har de senare åren tagit ett mycket större grepp om hållbarhet vilket ligger mig varmt om hjärtat. Nu har vi till exempel en sil i lackeringen för att kunna återanvända överbliven färg. Just nu arbetar vi på en helt ny kollektion med vagnar som ska bestå av just återvunnen lack.