Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Våra ägarstiftelser

Sparbanken Eken är ingen vanlig bank. Ett av våra viktigaste mål är att tillsammans med våra ägarstiftelser bidra till att livet och vardagen i vår region utvecklas för oss alla som bor här.

Ansök om bidrag

Våra sex ägarstiftelser får utdelning på bankens vinst och syftet är att ge tillbaka en stor del i form av bidrag till bland annat utbildning, föreningsliv och kultur för att stimulera god samhällsutveckling och tillväxt i vårt verksamhetsområde.

Inspiration från några av våra projekt

Folk och Rövare i Kamomilla stad

När banken firade 10 år och bjöd vi in 850 personer på barnteater med Kultkompaniet på våra sex orter där vi har kontor.

En miljon till djur och markägare

Sommaren 2018 påverkade torkan många lantbrukare och djurägare ekonomiskt på flera sätt. Våra ägarstiftelser avsatte då tillsammans en miljon kronor för ansökan om ekonomiskt stöd för att skapa nya betesmarker i den svåra situationen.

Farmers in a field examining crop.

Konst- och kulturrunda i sagolik natur

Ståtliga granar, små sjöar, skir bokskog och stenbumlingar från istiden. Här möter vi konstnären Marita Magnusson i sitt hem och ateljé som kallas för Klockarens.

Marita Magnusson

Tuki Nepal

Föreningen Tuki Nepal arbetar bland annat med återuppbyggnaden av bostäder i Nepal, ett land som drabbats mycket svårt under flera jordbävningar. Vi stödjer projektet och har med glädje kunnat följa återuppbyggnaden.

De startade en förening för paintball

Marcus Hammarström och Daniel Löfstedt vill bidra med aktivitet i bygden och få unga att se paintball som ett alternativ till stillasittande vid datorn. 

En handikappsanpassad skog

- Det är fantastiskt att inspirera människor till att ta vara på naturen. Skogen är guld ur ett hälsoperspektiv. Hit hittar människor som söker lugn från både när och fjärran berättar Marianna Agetorp. 

Piratskepp för de minsta

Solen skiner. Barn leker och skrattar. Vuxna sitter och fikar i gräset. Det nya piratskeppet i Ryd har blivit en uppskattad samlingspunkt för både de minsta och deras föräldrar. 

Ett räddningsvärn mot alla odds

- Det som inte finns måste vi lösa själva berättar Hans Gullstrand, platschef i Västra Torsås frivilliga räddningsvärn. Vi träffar honom när de har invigning av sin nya brandbil.

Hasse