Hoppa till huvudinnehåll

Andra "Börshajen" Farhad om pengar, mål och självständighet.

Hur kan man som kvinna bli mer självsäker i sitt sparande? Och hur ger man sig själv rätt förutsättningar och möjligheter för ett bättre sparande? Tillsammans med Andra ”Börshajen” Farhad kommer vi fokusera på kvinnors privatekonomi. Ta med dig din mamma, syster, vän eller kollega och spendera din onsdagskväll tillsammans med oss på Folkets Hus i Älmhult. 

Andra "Börshajen" Farhad

Andra Farhad var fast besluten om att ordna ett bättre liv för sig själv och googlade ”Hur blir jag rik?”. Hon läste sedan allt hon kom över om aktier och börshandel och endast 16 år gammal köpte hon sin första aktie. Detta var starten på ett växande intresse för sparande och placeringar. Idag brinner hon för att få fler kvinnor att engagera sig i sin privatekonomi.

Andra Farhad

Tid och plats

Var?
Folkets Hus i Älmhult, Skolgatan 18, 343 31 Älmhult.
När?
Onsdagen den 11 oktober, 19.00 - 20.30. Snittar och mingel från 18.30.
Vem?
Kund eller inte kund hos oss? Oavsett är du varmt välkommen.

Anmälan

Eventet är kostnadsfritt och anmälan till kvällen görs via länken nedan senast den 8 oktober. Begränsat antal platser, först till kvarn.

Vi bjuder på snittar och alkoholfritt bubbel under eventet, baren kommer vara öppen där du kan köpa dryck som önskas utöver det.

"Jag vill sänka tröskeln som finns börsen idag och göra den tillgänglig för fler." - Andra

Folkets hus Älmhult

Varför gör vi detta?

Att män har ett större sparkapital än kvinnor är ingen nyhet. Men löneskillnaderna mellan könen är inte enda anledningen till detta visar en ny studie. Varför är det så? Sparformen kan vara en förklaring. Samtidigt har de kvinnor som sparar generellt sett en högre avkastning. Därför vill vi uppmuntra fler kvinnor att intressera sig för sparande och våga satsa på börsen.

För oss på Sparbanken Eken är det viktigt att ge alla i samhället möjlighet att skapa en god privatekonomi. Som den lokala och fristående Sparbank som vi är bryr vi oss om regionen där vi verkar. Och det gör vi på olika sätt. Som att föreläsa om privatekonomi i skolorna och ge bidrag olika projekt i vår region. Men vi vill också bidra med kunskap i frågor som är viktiga för alla som bor och verkar här.

Därför erbjuder vi en gratis föreläsning med Andra Farhad för att vi vill att de ekonomiska förutsättningarna ska vara jämställda så du kan fatta bra beslut utifrån din egen situation.