Hoppa till textinnehållet
Aktivt val

Hemlängtan

- en sida om att leva och bo.

 

Här har vi samlat inspiration och tips som rör hem och trädgård - stort som smått. 

 

 

Vi träffar Vrankunge Trädgård

Nu börjar det spira i naturen och många av oss längtar efter att få vara utomhus. Vi har träffat Vrankunge Trädgård - familjeföretaget med egen odling av blommor, bär och grönsaker som de säljer genom torghandel och i det egna växthuset i just byn Vrankunge.

Maria pratar om bolån

Det handlar om mycket pengar – men det behöver inte vara en nervpärs att sälja eller köpa en bostad. Med experttips från vår privatrådgivare Maria får du koll på det viktigaste.

Mimmis tips för ett vårfint hem

Till vardags hittar du Mimmi på vårt kontor i Älmeboda men när hon inte hjälper bankens kunder är det gårdsliv och renovering som gäller. 

gång i Anitas trädgård

Vår medarbetare Anita har ett stort trädgårdsintresse och vi frågade henne vad som är på gång i hennes trädgård just nu. 

För tryggare hem

Hemmet ska vara en trygg plats, men för alla är det dessvärre inte det. Därför stödjer vi
BRIS
Säkra varje unge och
kvinnojourer i vårt verksamhetsområde. 

Dags att plocka fram utemöblerna

Hur väljer jag rätt möbler till min uteplats, altan eller balkong? Och hur tar jag hand om dem på bästa sätt? Vi har träffat Benisab Fritidsmöbler som är redo för utomhussäsongen och möbler som passar till den.

persiljan att gro

Persilja är en populär kryddväxt både till matlagning och dekoration. Funkar finfint att frysa in så du kan använda den året runt. 

Plantera mera

Våra odlarvänner på Nelson Garden har massvis med tips och tricks för att förenkla ditt odlande. 

odlar du plocksallad

En välsmakande sallad med gulgröna och lätt krusiga blad kan varieras i oändlighet i din matlagning.

Vi hjälper dig

Oavsett om du vill renovera, bygga nytt eller har andra frågor som rör din ekonomi är du alltid välkommen att kontakta oss.

Ekenkortet

Med vårt betal- och kreditkort, Ekenkortet, får du koll på dina utgifter. Dina köp samlas på en månadsfaktura och du kan välja att betala hela fakturan eller att dela upp betalningen på en längre tid. Smidigt om du till exempel ska renovera.