Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Stipendium skolpersonal

I dagens föränderliga värld blir det allt viktigare att ge våra barn och unga en tro på sig själva och sin framtid. Vi behöver människor som tar idéer till verklighet för att utveckla vår bygd både nu och i framtiden. Med detta stipendium vill vi rikta ljuset mot drivande personer inom skolan som uppmuntrar och skapar förutsättningar till drivkraft, entreprenörskap och ekonomisk förståelse bland våra barn och unga.

Stipendiet riktar sig till skolpersonal som på ett engagerat sätt arbetar för ett entreprenöriellt lärande, ekonomiskt sunt förhållningssätt och god samverkan med näringslivet. Stipendiet är aktuellt för yrkesverksamma lärare, skolledare och studie och yrkesvägledare på grundskolor och gymnasium i Kronoberg, Kalmar och Blekinge län. Stipendiet på 15 000 kr tilldelas en person.


Nominering
Allmänheten, kollegor och elever har möjlighet att nominera lämpliga stipendiater. Du kan även nominera dig själv. Nomineringen sker via formuläret nedan senast den 31 augusti 2019.

I nomineringen anges exempelvis:

  • Hur personens arbetssätt kring entreprenöriellt lärande eller ekonomi utvecklar både skola och elever.
  • Hur personens engagemang leder till god samverkan mellan skolan och näringslivet.
  • Exempel och resultat av lyckade projekt och arbetssätt.

Stipendiaten utses av Sparbanken Eken i samråd med Ung Företagsamhet i Kronoberg, Kalmar och Blekinge. Stipendiaten tillkännages under hösten 2019.

Stipendiet är instiftat av Sparbanken Ekens sex ägarstiftelser som har till syfte att ge tillbaka en stor del av bankens vinst till bland annat utbildning, föreningsliv och kultur för att stimulera god samhällsutveckling och tillväxt i vårt verksamhetsområde.

För frågor gällande stipendiet kontakta: , UF eller , Sparbanken Eken
 

Nominering

Woman and child standing on ladder renovating housewall.

Uppgifter gällande personen jag nominerar:

Kontaktuppgifter till eventuella referenser: