Hoppa till textinnehållet

Coronaviruset Råd och stöd till företag

Många företag påverkas nu av covid-19-spridningen. Vi tar era utmaningar på största allvar och arbetar intensivt med att erbjuda olika lösningar för att hjälpa er.

För att ge dig som företagare översikt över situationen och vilket stöd du kan få samlar vi löpande information, råd och tips här.

Vi finns här för dig!

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi att du gör dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon.

Ansök om lån med statlig garanti

Du som är företagskund kan ansöka om ett likviditetslån med statlig lånegaranti. 

Omställningsstöd

Omställningsstödet är tänkt att underlätta för företag att överbrygga den akuta krisen och ställa om och anpassa sin verksamhet. Målet är att stödet ska kunna börja gälla den 1 juli 2020.

Det här gör regeringen

Regeringen har tagit fram åtgärder som ska hjälpa dig som företagare att minska de negativa effekterna. Bland annat kan du ansöka om att skjuta upp betalningar för arbetsgivaravgifter, preliminärskatt på lön och moms. Föreningar och andra med verksamhet inom idrott och kultur kan söka stöd för inkomstbortfall på grund av det nya coronaviruset och covid-19, till exempel för inställda evenemang.

Från den 1 juli 2020 kommer det även finnas möjlighet att söka omställningsstöd.

 

Beräkningsverktyg

Swedbank och Sparbankerna har till stöd för dig som företagskund tagit fram ett par beräkningsverktyg att använda i syfte att undersöka hur vissa finansiella lättnadsåtgärder kan komma att påverka din företagsekonomiska situation. 

Lösningar kring lån och finansiering

Vi förstår att det är många företag som har det tufft just nu och inte får in tillräckligt med likviditet för att betala ut löner, leverantörer och liknande. Vi har fler upplägg som kanske kan hjälpa till att förbättra likviditeten om det behövs.

Mer information

Premieuppehåll i pensionssparandet

Många hör av sig till oss nu och frågar om de kan göra ett premieuppehåll i pensionssparandet i Swedbank Pensionsplan. Svaret är ja och hur du gör kan du läsa om via länken nedan.

Vad händer världens börser?

Följ våra experters syn på marknaden och hur du bör tänka just nu.

Tips till dig som företagare

Tips och råd om vad du kan göra för att ta företaget igenom den här svåra tiden och hur du kan använda banken digitalt.

Kriser skapar nya företagsmöjligheter

Covid-19 har fått stora och många gånger förödande, konsekvenser för många privatpersoner, företag och samhällen – och än är historien av dess fulla konsekvenser långt ifrån skriven. Men kriser skapar också möjligheter, som man som vaken företagare kan komma långt på att fånga.

Woman in the city holding a coffee mug.

Ditt Visa Business Card i "covid-19-tider"

Vill du reklamera ett köp som inte blev som du tänkt dig på grund av covid-19? Eller har du betalat en resa med ditt Visa Business Card och vill veta vad som gäller om du behöver avboka?

 

Nyheter

2020-08-24 12:02

Minska utanförskapet - småföretagen positiva till praktikplatser

Unga och nyanlända är en grupp som drabbats hårt av coronakrisen. Om inget görs finns risk för ökat utanförskap och växande långtidsarbetslöshet. Praktikplatser kan vara ett sätt att stötta. En undersökning som Swedbank och sparbankerna har gjort bland de företag som ingår i Småföretagsbarometern visar att småföretagare är positiva till att erbjuda praktikplatser. Mest positiva till praktikplatser är företagare inom hotell och restaurang vilket även är branscher där många ungdomar och nyanlända får sitt första jobb.

2020-08-21 10:27

Nytt stödpaket till kultur och idrott

På fredag den 21 augusti presenterade kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) ett förslag om nytt stödpaket för verksamheter inom kultur och idrott. Samtidigt meddelade inrikesminister Mikael Damberg (S) att taket på 50 personer vid offentliga sammankomster ligger fast men att undantag kan komma att göras.

  • 2020-08-19 10:32
  • 2020-06-30 10:18
  • 2020-06-29 08:22